Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Αναδιανομή πλούτου με ... διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ - ΣΕΒ!

Σε ...διαπραγματεύσεις τύπου ΓΣΕΕ - ΣΕΒ με αυξήσεις 77 λεπτά και 1 ευρώ τη μέρα στο μεροκάματο των εργαζομένων, αλλά και αυτές ενταγμένες στα πλαίσια των «δυνατοτήτων» της οικονομίας, παρέπεμψε την περιβόητη ...«αναδιανομή του πλούτου» ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξής του στο «Μέγκα».

Ο Γ. Παπανδρέου όταν κλήθηκε να απαντήσει αν το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ του «παγώματος» των μισθών και των συντάξεων που πρότεινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε ότι είναι ...«αντίθετος», αλλά όταν κλήθηκε να γίνει συγκεκριμένος, υποστήριξε: «Το ύψος των αυξήσεων είναι ένα θέμα και διαπραγματεύσιμο πάντα μέσα από διαβούλευση, μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες εμείς πιστεύουμε»... και έσπευσε να προσθέσει: «Συμφωνούμε να υπάρχει μια σωστή δημοσιονομική διαχείριση»! Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε ακριβώς το περίγραμμα μέσα στο οποίο τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της ηγεσίας τους θα προχωρήσουν σε νέες εξευτελιστικές συμβάσεις με τους βιομήχανους, επικαλούμενοι και την οικονομική κατάσταση της χώρας!

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόσο στη συνέντευξή του χτες το πρωί στο «Μέγκα» όσο και το βράδυ στον «ΑΝΤ1» ξεκαθάρισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα διατηρήσει κάθε αντεργατικό νομοθέτημα ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Συγκεκριμένα:

-- Για τα «stage» υποστήριξε ότι θα τα «καταργήσει» στο Δημόσιο, αλλά θα τα επεκτείνει στον ιδιωτικό τομέα!! Προσφέροντας χιλιάδες ανασφάλιστους και χαμηλο- αμειβόμενους εργαζομένους στους επιχειρηματίες.

-- Για την «ημιαπασχόληση», τα «μπλοκάκια» και τους «ενοικιαζόμενους εργαζόμενους» υποσχέθηκε ότι θα «εφαρμόσει του νόμους»(!!), στηρίζοντας πλήρως το καθεστώς της μερικής απασχόλησης...

Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το ...«δίκαιο φορολογικό σχέδιο» του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «όσοι έχουν εισόδημα θα φορολογούνται» και πρόσθεσε «και οι μέτοχοι και οι εισοδηματίες και οι μισθωτοί», θα φορολογούνται με ενιαίο φορολογικό συντελεστή»!!

Παράλληλα μοίραζε επιδόματα - ψίχουλα για την ...ανακούφιση των πλέον ασθενέστερων. Υποσχέθηκε «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης» της τάξεως των 68 λεπτών τη μέρα και «βασική σύνταξη 550 ευρώ για το συνταξιούχο και 950 ευρώ για το ζευγάρι», σε βάθος τετραετίας από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλθει στην εξουσία.

Φιέστα - κοροϊδία σε βάρος των αγροτών

Αλλη μια προεκλογική φιέστα κοροϊδίας της μικρομεσαίας αγροτιάς αποτέλεσε η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου την Κυριακή στη Λάρισα. Δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις, προς άγραν ψήφων και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα, επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών. Στο ρεσιτάλ υποκρισίας που επιδόθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε ακόμα και το χαράτσι που επιβάλλεται στους μικρομεσαίους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ομως, συνειδητά, κουβέντα δεν είπε για το γεγονός ότι συνυπεύθυνη για το χαράτσι είναι η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, δηλαδή, οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα ο Γ. Παπανδρέου επιδόθηκε στην ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, κατηγορώντας την για τη διαπραγματευτική τακτική της στις Βρυξέλλες. Και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχες στην ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και μετά το 2013.

Ομως, δεν είπε κουβέντα για την αιτία των αγροτικών προβλημάτων, που βρίσκεται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία πιστά εφάρμοσε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, με στόχο το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ